Kako organizovati jeftino putovanje za Pariz

Sa istorijom dugom 2 milenijuma, ovaj grad je bio mesto značajnih istorijskih događaja i stecište umetnika, tako da mnoge znamenitosti i turističke atrakcije privlače turiste iz celog sveta. Pariz ima oko 160 muzeja, među kojima su najznačajniji Luvr Orsej, ima oko 200 umetničkih galerija, oko 100 pozorišta, preko 650 bioskopa, više od 10.000 restorana, bogatu ponuda kulturnih događaja, koncerata, izložbi, festivala i modnih izložbi. Ovo je dovoljan razlog da preko 33 miliona turista poseti Pariz svake godine, što je ekvivalentno više od jednog posetioca u sekundi. Međutim, jako mali broj studenata iz Srbije poseti ovaj grad. Kao jedan od osnovnih razloga, navodi se nedostatak novca. Iz ovog razloga želimo da damo neke korisne savete kako organizovati jeftino putovanje za Pariz, pa čak i za nekih 200 evra.

 

Pariz noću
Pariz noću

 

Postoje brojni turistički aranžmani za Pariz iz Srbije koji koštaju i po nekoliko stotina evra. Ukoliko idete avionom AirSerbia, povratna karta bi koštala oko 350 – 400 evra, boravak u nekom osrednjem hotelu sa 3* u Parizu košta oko 100 – 150 evra, što za 3 – 4 dana (nema svrhe da budete manje od toga u Parizu) iznosi minimum 500 evra. Ako se uzme u obzir da treba poneti nešto i za trošak tamo, ovakvo putovanje ne možete da prođete bez 1.000 do 1.500 evra. Na žalost, jako mali broj studenata iz Srbije može sebi priuštiti ovakvo putovanje. Zbog toga želimo da prikažemo kako je moguće organizovati jeftino putovanje za Pariz. Svakako bilo bi dobro pogledati i još neke korisne savete kako jeftino putovati.

 

Najjeftinija varijanta za prevoz je:

    • Wizzair – om do Bovea, gradom udaljenim 85km od Pariza. Povratna karta bez velikog prtljaga, ako se rezerviše na vreme, može se naće i za 80 – 100 evra, zatim
    • Bus (navette) od aerodroma do centra u jednom pravcu košta 16 evra.

 

Najjeftinije varijante za smeštaj 

  • Hostel u Parizu može da se nađe i za oko 20 evra prema Hostelsclub-u.
  • Airbnb apartman u Parizu može da se nađe i za 10 evra po osobi za noć (u apartmanu za 3 ili 4 osobe). Ova varijanta za smeštaj se najviše isplati ukoliko putuju više osoba.
  • Couchsurfing je varijanta za smeštaj totalno besplatna. Potrebno je upoznati se sa ovim vidom putovanja i imati malo avanturističkog duha.

Dakle, može se otići u Pariz na nekoliko dana i za nekih 200 evra. Potrebno je samo malo ranije isplanirati put i biti fleksibilniji što se tiče vremena. Pogledajte takođe i kako organizovati jeftino putovanje za Amsterdam, Kopenhagen, Ženevu ili Brisel.

 

Ostale cene…

Treba imati na umu da su cene u restoranima otprilike tri puta skuplje nego u Srbiji. Pariska regija spada u jednu od najbogatijih regija u Evropi. Međutim, hrana u hipermarketima poput Carrefour, Auchan, E.Leclerc ili Intermarché je skoro ista kao u Srbiji, ako ne i jeftinija za pojedine proizvode.

 

 

0 komentara na "Kako organizovati jeftino putovanje za Pariz"

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Website © Deboxd.
Skip to toolbar