Najjeftinije putovanje za Beč

Beč je grad koji je 2015. godine proglašen najboljim gradom za život na svetu. On je vekovima imao vodeću ulogu u kreiranju političke scene Evrope. Međutim, danas je to jedan od najvažnijih  turističkih i kongresnih centara. Beč spada u deset najposećenijih gradova Evrope. Ovaj grad godišnje poseti milioni turista, najviše zahvaljujući mnogobrojnim kulturno-istorijskim spomenicima i palatama. U ovom tekstu Vam predstavljamo najjeftinije putovanje za Beč, kao i neke od najznačajnijih turističkih atrakcija.

Beč ostvaruje godišnje preko 4 milijarde evra od turizma. Jedna od najpoznatijih avenija je Ring koja okružuje istorijsko jezgro grada i tu su smeštene mnoge turističke atrakcije poput Parlamenta, Univerziteta, Berze itd.

 

Bečki Ring
Bečki Ring

 

Grad muzike

Posebnu vrednost i međunardnoi značaj ima kulturno stvaralaštvo na polju muzike. To je grad gde su živeli i stvarali kompozitori kao što su Mocart ili Betoven. Beč je i svetski poznat grad po Bečkom valceruHoru bečkih dečaka, kao i Novogodšnjem koncertu bečke filharmonije. Bečka filharmonija je 2006. godine proglašena najboljim evropskim orkestrom.

 

Bečka filharmonija
Bečka filharmonija

 

Najznačajnije turističke atrakcije

Zlatno doba Beča je 18. vek i to je period kada su izgrađeni mnogobrojni dvorci i palate. Najpoznatije turističke atrakcije su svakako:

 • Šenbrun – jedna od glavnih turističkih atrakcija u Beču.Imperator Leopold I je dao zadatak za projekciju palate. Po naređenju carice Marije Terezije, Šenbrun je preoblikovan u stilu rokoko. Car Franc Jozef I je u njoj proveo najveći deo svog života i za vreme njegove vladavine, Šenbrun se smatrao za kompletno umetničko delo;

 

Šenbrun
Šenbrun

 

 • Belvedere – izgrađen za austrijskog princa Eugena Savojskog;
Belvedere
Belvedere

 

 • Muzej Belvedere – sadrži umetnička dela Austrije od srednjeg veka pa do početka 20. veka. Tu su najpoznatiji radovi Gustava Klimta i Egona Šilea.
 • Hofburg – istorijski najznačajniji muzejski eksponati se danas čuvaju ovde, kao riznica Habsburške dinastije, kruna Svetog rimskog carstvai carska kruna Austrijskog carstva.

 

Hofburg
Hofburg

 

 • Albertina– obuhvata impozantnu zbirku grafika sa oko 65.000 crteža i preko milion grafika što je čini najvećom na svetu. Ona takođe pripada dvorskom kompleksu Hofburga;

 

Albertina
Albertina

 

 • Sisi-muzej – posvećen austrijskoj carici Elizabeti;

 

Najjeftinije putovanje za Beč

Beč je udaljen od Beograda oko 650 km. Ako idete avionom AirSerbia povratna karta bi Vas koštala oko 180 evra, a odsednje u nekom osrednjem hotelu sa 3* u Beču košta oko  70 – ak evra/noć. Ali postoji mogućnost i da prođete mnogo jeftinije, potrebno je samo upozati se sa nekim mogućnostima za jeftino putovanje.

 

Najjeftinija varijanta za prevoz

  • Ryanair  – od Niša do Bratislave karta može da se nađe i za 20 evra, zatim
  • FlixiBus – od aerodroma u Bratislavi do Beča može da se nađe i za 5 evra (ako se rezerviše na vreme) ili neki drugi bus sa cenom do 10 evra.

Beč je udaljen svega 60 km od Bratislave, što je i najmanja udaljenost između dva glavna grada u Evropi. Samim tim, nije nikakav problem da se stigne iz jednog grada u drugi. Treba imati na umu da je Bratislava u svakom pogledu mnogo jeftinija od Beča, tako da mnogi turisti koji žele da posete Beč budu smešteni i u Bratislavi.

 

Najjeftinija varijanta za smeštaj

  • Couchsurfing – smeštaj totalno besplatan. Potrebno je upoznati se sa ovim vidom putovanja i imati malo avanturističkog duha.
  • Airbnb – apartman u Beču može da se nađe i za 15 evra, a u Bratislavi po 7,8 evra po osobi za noć ako Vas nekoliko iznajmi jedan apartman.

Znači, moguće je posetiti Beč i popiti kafu u nekom od bečkih kafića i za nekih 50 evra! Potrebno je samo malo ranije da isplanirate svoji put i da budete fleksibilniji što se tiče vremena. Pogledajte i neke mogućnosti kako jeftino možete posetiti Pariz, Kopenhagen, Ženevu ili Brisel.

1 komentara na "Najjeftinije putovanje za Beč"

Ostavite komentar

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Website © Deboxd.
Skip to toolbar